Guanyem Sitges ha presentat el procés participatiu a través del qual definirà el seu posicionament davant la possible incorporació del PSC i El Margalló a l’actual govern municipal. D’aquesta manera, Guanyem compleix amb l’acord signat entre el govern municipal i aquests grups municipals per facilitar l’aprovació dels pressupostos municipals del 2020, en què s’acceptava l’inici de converses per explorar la possible incorporació.

Així doncs, el procés participatiu per decidir ratificar o no l’entrada del PSC i El Margalló al Govern municipal, consistirà en dues parts:

  1. Consulta telemàtica no vinculant entre les 217 persones que van signar el manifest fundacional i de suport a Guanyem Sitges. Aquesta consulta es celebrarà entre avui dimecres a les 17 h i el divendres a les 17 h. Les persones signants del manifest rebran un correu personalitzat amb les indicacions de participació.
  2. Assemblea decisòria posterior a la consulta. L’assemblea serà presencial i es celebrarà aquest divendres 12 de juny a les 18:30 h al Prado. L’espai estarà condicionat i amb totes les mesures de seguretat sanitària.

Els resultats de la consulta telemàtica serviran com a base per realitzar la posterior assemblea, que és l’òrgan màxim de decisió de Guanyem, on es tractaran tots els arguments en favor d’una posició o altra per, finalment, prendre la decisió definitiva.

El document amb els detalls de la possible ampliació ja ha estat enviat a les persones simpatitzants de Guanyem amb dret a participar en la consulta. Diumenge es va fer arribar el document acordat per les forces del Govern que ja recollia les voluntats polítiques de PSC i El Margalló i ahir dimarts es va fer arribar un segon document amb canvis respecte al primer a proposta del PSC i que rebaixa substancialment algunes propostes inicials.

Tots els detalls sobre les converses on ha participat Guanyem també seran discutides amb profunditat durant l’assemblea.

Amb aquest procés, Guanyem Sitges vol ser exemple pel que fa a la participació i transparència interna que sempre s’ha d’exigir als espais polítics. Per aquest motiu, s’han posat totes les eines de participació necessàries per a construir de forma conjunta el posicionament que reflecteixi l’àmplia pluralitat de la confluència.