L’Ajuntament de Sitges ha finalitzat la remodelació integral de vuit dels 12 habitatges que conformen l’edifici de les anomenades Cases dels Mestres, al carrer de Sant Honorat. Els immobles formen part del Fons d’Habitatge d’Inclusió Social que oferirà un servei integral per donar resposta a diferents situacions d’alt risc d’exclusió social i residencial.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell; la regidora de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, Júlia Vigó, i el regidor d’Urbanisme, Eduard Terrado, han presentat el resultat d’unes obres que van començar al gener de 2022, després de la desafectació de l’ús de l’edifici per part de la Generalitat, cosa que va permetre a l’Ajuntament de Sitges recuperar la titularitat dels edificis. L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, assegura que “gràcies a la feina conjunta de les regidories d’Educació, Urbanisme, Habitatge i Drets Socials podem disposar d’aquest Fons d’Habitatges amb caràcter social. En les Cases dels Mestres veiem una mostra més de la fermesa i el treball que aquest Govern ha realitzat en polítiques d’habitatge. No només hem impulsat la construcció de 175 Habitatges de Protecció Oficial, sinó que hem creat aquest Fons, inexistent a Sitges fins ara, perquè creiem que calen polítiques públiques per oferir alternatives a la ciutadania més afectada per la crisi econòmica i social actual”.

Els vuit habitatges de les Cases dels Mestres entren a formar part del Fons d’Inclusió Social, el conjunt d’habitatges gestionats per l’Ajuntament de Sitges i destinats prioritàriament a cobrir les situacions d’exclusió social o residencial provocades per circumstàncies de vulnerabilitat social i econòmica en matèria d’habitatge. El Ple Municipal de gener va aprovar el reglament regulador d’aquest servei, que busca donar una resposta residencial, però que implica també un seguiment socioeducatiu i atenció personalitzada d’acord amb les necessitats específiques de cada persona o unitat de convivència. Serveis Socials articula el servei amb la finalitat de millorar la situació personal o de la unitat de convivència amb l’objectiu de facilitar la seva pròpia autonomia.

La regidora de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, Júlia Vigó, ha remarcat que “Sitges pot sentir-se orgullosa de disposar d’un servei que aposta per acompanyar les famílies en un recorregut integral perquè puguin assolir una major capacitat d’autonomia personal i familiar. La finalitat no és només garantir l’accés a l’habitatge sinó que les persones adjudicatàries puguin millorar la seva situació”.

En total, el Fons ja compta amb 10 habitatges: vuit a les Cases dels Mestres i dos procedents de les promocions d’HPO ja adjudicades. Aquest 2023, s’ampliarà amb un habitatge més de la tercera promoció d’HPO.