L’Assemblea de la confluència d’esquerres i municipalista accepta el compromís per la governabilitat negociat entre govern municipal i PSC però etzibant crítiques a banda i banda.

En una assemblea celebrada ahir diumenge al vespre, Guanyem va acordar acceptar la firma d’un acord per la governabilitat entre el govern municipal i la formació del PSC que permetrà l’aprovació del Pressupost, uns números que totes les parts han valorat com a molt positius per Sitges.

La trobada va reunir fins a 30 persones a l’Ateneu Popular i va acabar, després d’un llarg debat, amb la votació per 13 vots a favor, 8 abstencions i 4 en contra a la proposta d’acord negociat durant més de dues setmanes entre les representants de les formacions que conformen el govern municipal i el grup socialista.

Les portaveus de Guanyem Laura Martínez i Javier Avendaño, un cop finalitzada la trobada, van valorar el transcurs de l’assemblea i els acords adoptats. Entrant en detall, Avendaño es va mostrar molt crític amb «la intervenció al llarg de les trobades d’equips negociadors  nacionals que no coneixen la realitat local i imposen línies polítiques allunyades dels interessos locals, un fet que contradiu el lema ‘d’Esquerres i Municipalista’ que representa el govern». Per la seva banda, Martínez recordava el fet que, paral·lelament a les negociacions amb el govern, el PSC tenia converses obertes amb altres grups de l’oposició per articular una moció de censura i afegia «aquest context no ha afavorit en res en l’augment de la confiança mútua entre els diferents grups i d’això en prenem nota».

L’acceptació d’aquest acord per Guanyem obre la porta a l’aprovació del pressupost i a 30 dies on les formacions del govern, el PSC i altres grups de l’oposició continuaran treballant per arribar a acords per continuar enriquint el Pla d’Acció Municipal (PAM) i una possible entrada de més grups al govern municipal. En aquest sentit, els portaveus de la confluència recalcaven que «tot i no ser un escenari buscat per Guanyem, l’estabilitat institucional permetrà continuar aplicant i accelerar tot un seguit de polítiques que són molt necessàries pels i les sitgetanes».

Consulteu el document pactat i ratificat per Assemblea aquí