La Fira-Mercat d’Artesania i Regals, ubicada al passeig Marítim, ha iniciat la temporada d’estiu amb 17 paradetes, on es poden adquirir productes creatius i fets a mà. Des de la passada Setmana Santa i de forma progressiva han entrat en funcionament les diferents paradetes que, a partir d’ara, obriran tots els caps de setmana fins el 13 de juny, i a diari del 19 de juny al 30 de setembre.

De les diferents parades de la Fira-Mercat d’Artesania i Regals, cinc es reserven a persones en situació d’especial vulnerabilitat social, previ informe de Serveis Socials de l’Ajuntament de Sitges. Com a novetat aquesta temprada, l’Associació Popular de Venedors Ambulants s’ha estrenat, aquest cap de setmana en una d’aquestes cinc parades, on han posat a la venda productes, elaborats artesanalment per persones migrades de països africans.

La regidora de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, Júlia Vigó, remarca que “és una oportunitat per visibilitzar que existeixen  aquestes alternatives promogudes pel mateix col·lectiu i crear un incentiu per a les persones que es dediquen a la venda ambulant irregular. És un mecanisme més per treballar solucions sociolaborals i difondre quines oportunitats tenen al seu entorn per millorar i dignificar la seva situació”.

Les altres quatre parades de la fira es reserven a col·lectius en situació d’especial vulnerabilitat social, i actualment estan gestionades per persones que es dedicaven a la venda ambulant irregular a l’entorn del Racó de la Calma i de l’església de Sant Bartomeu i Santa Tecla.

La regidoria de Promoció Econòmica va obrir una convocatòria amb èxit de demanda, ja que les 17 parades disponibles s’han cobert i s’ha creat una llista d’espera. La intenció municipal és ampliar el número de parades de cara a properes edicions.

La Fira- Mercat D’artesania i Regals disposa de protocols de seguretat amb controls d’aforament al 30% de cada parada i s’ofereix gel hidroalcohòlic.