En l’Assemblea de Guanyem Sitges que ha tingut lloc aquest dijous 29 de setembre a l’Ateneu Popular de Sitges s’ha aprovat el reglament que regula el procés de Primàries que utilitzarà l’espai polític per escollir els cinc primers llocs de la llista electoral.

El procés estarà obert a tota la ciutadania de Sitges que es comprometi a signar el manifest polític de Guanyem i s’inscrigui en el cens d’electors que s’obrirà el proper 4 d’octubre. L’objectiu d’aquestes primàries és seguir impulsant el canvi realitzat, ja en l’anterior procés electoral, d’establir un procés obert de participació ciutadana, així com  situar la democràcia en el centre de l’activitat política en el moment de triar els candidats i candidates de les properes Municipals.

Entre el 24 d’octubre i el 6 de novembre, totes aquelles persones signants del manifest, poden optar, si així ho desitgen, a presentar candidatura per formar part dels cinc primers llocs de la llista. El 10 de novembre es faran públics els candidats/es que participaran d’una votació telematica a càrrec de tots els censats entre el 19 i el 25 de novembre. També hi haurà dues jornades de votació presencial, una el 19 de novembre a la Plaça Catalunya, i la segona el 24 de novembre a l’Ateneu Popular de Sitges.

El dissabte 26 de novembre es donaran a conèixer els resultats de les votacions en una Assemblea decisoria, on els 5 candidats/es més votats hauran d’exposar en quin lloc de la llista volen optar en funció dels vots obtinguts. Finalment l’Assemblea reunida i tenint en compte les preferències dels candidats i aplicant els criteris de gènere, triarà els candidats/es definitius, dels quals, el/la número u, optarà a l’alcaldia de Sitges. 

 

Manifest polític i codi ètic modificats 

L’Assemblea també va servir per debatre i aprovar diverses modificacions en el Manifest polític i en el Codi Ètic de Guanyem Sitges. El canvi més destacat és la introducció d’un nou punt antifeixista en el manifest per remarcar que la candidatura és una alternativa per aturar el feixisme al nostre municipi combatent qualsevol expressió que atentin contra els drets i llibertats. 

 

Sitges, 30 de setembre de 2022