La Regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat posa en funcionament, el 24 d’octubre, un nou espai familiar, anomenat ‘La Cala’, un servei adreçat a famílies amb infants de 0 a 3 anys, on s’ofereix suport i atenció entorn a la criança i educació de les filles i els fills.

La regidora de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, Júlia Vigó, explica que “amb aquest nou servei que s’ofereix per a pares i mares amb fills de 0 a 3 anys, aconseguim fer un acompanyament educatiu dels 0 als 14 anys, amb dos serveis diferenciats, La Cala i el SIS, que ja tenim de fa anys en funcionament. Els dos serveis proposen eines per al desenvolupament òptim de les filles i els fills, així com per ajuden a les famílies a millorar en termes educacionals i resolució de conflictes”.

La Cala compta amb dues professionals referents, que atendran a les famílies, en un espai preparat amb materials i metodologia Montessori, un model educatiu centrat en l’aprenentatge a través de la descoberta, que respecta el ritme propi de cada infant. En l’entorn es creen ambients que propicien l’aprenentatge a través del joc, l’exploració, la manipulació i la curiositat. El servei, a part d’un espai de joc, ofereix també un espai de relació, on les persones adultes poden expressar i compartir experiències, dubtes i inquietuds entre elles i amb professionals de l’equip.

L’objectiu de La Cala és generar un espai de socialització entre famílies, lúdic i educatiu, així com oferir suport i assessorament en la criança i l’educació, amb una orientació professional que permet també prevenir possibles situacions de risc. A La Cala es busca que el joc i el vincle afectiu generin un context d’experimentació i de relació entre iguals amb intencionalitat educativa.

La Cala funcionarà els dilluns i dijous, de 9.30 a 12 hores.

 

El SIS

El nou servei de La Cala complementa el SIS, un servei amb una trajectòria de quatre anys, que treballa per enfortir la xarxa d’atenció i els recursos cap a infants i adolescents. L’objectiu és afavorir un desenvolupament integral, a partir de les potencialitats i motivacions dels infants i adolescents, de la mà de les seves famílies, i fora de l’horari escolar.

Com La Cala, el SIS introdueix, aquest curs, el mètode Montessori i ofereix, a més, tallers específics per a les famílies relacionats amb la cura, la resolució de conflictes, la parentalitat positiva, la salut o la gestió emocional, entre d’altres.

El SIS comparteix els objectius bàsics amb el servei de La Cala, però afegeix (donat que el treball es fa amb majors de 3 anys i adolescents) el treball dels llaços emocionals entre infants i adolescents amb adults de referència, la relació amb el territori i altres xarxes i serveis, així com eines per participar de la comunitat.

El servei funciona totes les tardes, seguint el calendari escolar, i presenta tres espais diferenciats: l’assemblea inicial, l’espai d’aprenentatges i pedagogia Montessori, i les activitats basades en intel·ligències múltiples (dinàmiques grupals, esportives, artístiques o culturals). Així mateix, s’organitzen les famílies participants segons l’edat dels infants i adolescents en diferents grups: petits, mitjans, grans o joves.

El SIS reserva un 70% de les places a derivacions des dels serveis socials, i un 30% a persones que vulguin accedir-hi lliurement o derivades dels centres educatius.

La Cala i el SIS es complementen i configuren conjuntament el Servei d’Intervenció Socioeducativa de Sitges.

 

La Cala

Adreçat a famílies i infants de 0 a 3 anys.

Dilluns i dijous, de 9.30 a 12 h

Plaça Catalunya s/n al barri del Poble Sec.

 

Per a més informació:

Presencialment: Dilluns de 9 a 13 h o dimecres de 16.30 a 19.30 h

Per telèfon o whatsapp (621 29 64 38)

 

SIS

Adreçat a famílies amb infants i adolescents de 3 a 14 anys.

De dilluns a dijous, de 17 a 19.30 h

Plaça Catalunya s/n al barri del Poble Sec.

 

Per a més informació:

Presencialment: Dilluns de 9 a 13 h o dimecres de 16.30 a 19.30 h

Per telèfon o whatsapp (621 29 64 38)