L’Ajuntament de Sitges ha recuperat el dret d’ús de vuit habitatges de propietat municipal situats al carrer Sant Honorat 40-42. Ara, el consistori iniciarà un projecte de rehabilitació i reforma dels habitatges per poder destinar-los a inclusió social. Els pisos, que estaven deshabitats des de feia anys, havien estat cedits 50 anys enrere a la Generalitat, que els havia utilitzat com a habitatges per a mestres. “Disposar d’aquests habitatges és importantíssim per a Sitges”, ha explicat la regidora de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, Júlia Vigó, que ha remarcat que “fins ara, l’Ajuntament no disposava de cap pis de propietat per dedicar-lo a les emergències socials i, tot i que estem treballant per adquirir nous habitatges, el parc disponible és molt reduït”. Segons Vigó “aquests vuit habitatges ens permetran donar resposta a famílies que es troben en situació de vulnerabilitat”.

Amb l’objectiu de recuperar-los i donar-los un ús social, l’Ajuntament de Sitges va iniciar el novembre del 2019 els tràmits per adquirir de nou el dret d’ús. Finalment, després d’un procés administratiu, el Ple extraordinari d’agost va aprovar la desafectació, cosa que ha permès que els vuit habitatges hagin passat a disposició de l’Ajuntament.

Els tècnics municipals treballen ja en el projecte de rehabilitació d’aquests vuit pisos que, construïts l’any 1972 i deshabitats des de feia anys, es troben actualment en mal estat de conservació.

Paral·lelament, l’Ajuntament avança en el procés per iniciar les obres dels primers 175 habitatges de protecció oficial a la zona de La Plana-Santa Bàrbara-Vallpineda, amb l’objectiu que, en cadascuna d’aquestes promocions es pugui fer una reserva de pisos destinats a famílies en situació de vulnerabilitat.