L’Assemblea Oberta de la confluència de l’esquerra sitgetana on hi participen la CUP, Sitges en Comú, MES Moviment d’Esquerres i persones independents, ha decidit aprovar l’acord assolit, després d’unes setmanes de contactes, per entrar a formar part d’un Govern d’esquerres i municipalista, que superi les alternances del bipartidisme històric que havia governat sempre a Sitges. Aquest Govern estarà encapçalat per ERC, la força més votada el passat 26 de maig, i hi participarà en ell, a més de Guanyem Sitges, la formació municipalista Sitges Grup Independent (Sitges GI).

Una trentena de persones han assistit a l’Assemblea que Guanyem Sitges havia convocat per ahir, dijous 13 de juny, amb l’objectiu de valorar col·lectivament els contactes que la comissió negociadora de Guanyem havia realitzat en les darreres setmanes i una proposta d’acord que consta de la investidura d’Aurora Carbonell i l’entrada a un Govern amb un full de ruta programàtic.

Els contactes es van iniciar com a mandat de l’Assemblea Oberta de valoració dels resultats electorals de Guanyem Sitges, celebrada fa dues setmanes. En aquests dies la comissió ha contactat amb diferents forces intentant materialitzar el mandat de l’assemblea d’explorar la conformació d’un Govern que posés Sitges al centre des d’un punt de vista social, ecologista i feminista, que encarés els reptes de recuperar un Sitges per viure-hi i que superés l’alternança històrica de poder que s’havien repartit sempre únicament dos partits a Sitges.

L’Assemblea va valorar per àmplia majoria que l’acord proposat per la comissió negociadora compleix els compromisos necessaris per poder aprovar la investidura d’Aurora Carbonell i l’entrada a Govern.

L’acord aprovat posa sobre la taula una sèrie d’eixos programàtics que seran la base del futur Pla de Mandat, destacant, entre altres: cercar solucions immediates al problema de l’accés a l’habitatge a Sitges, vetllar per un compliment exhaustiu del nou contracte de neteja, protegir el Medi Ambient, assolir un servei sanitari de qualitat o augmentar la participació ciutadana. En definitiva, construir un Sitges per viure-hi.

Les regidories de les quals es farà càrrec Guanyem Sitges són les següents

Cultura, Participació Ciutadana i Joventut, a càrrec de Xavier Salmerón, el qual, a més, serà regidor adjunt de Promoció Econòmica.
Drets Social, Ciutadania i Feminisme, i Habitatge, a càrrec de Júlia Vigó, la qual, a més, serà regidora adjunta de Salut Pública i Educació.

Des de Guanyem Sitges es vol fer un agraïment a les altres dues forces polítiques signants de l’acord pel seu compromís, esforç i generositat per tal d’aconseguir-lo. És evident que hi havia altres projectes sobre la taula que han estat refusats, prioritzant el present acord què ha de permetre desenvolupar polítiques valentes i transformadores per tal d’assolir els canvis que Sitges necessita.

 

Sitges, a 14 de juny de 2019