Serveis Socials de l’Ajuntament de Sitges amplia el servei de menjador social amb els àpats a domicili per a persones i famílies en risc d’exclusió social, derivades del mateix departament municipal. El servei consisteix en la distribució d’un àpat diari per persona, amb un menú casolà i variat, que inclou primer plat, segon plat amb guarnició i postres. Les persones beneficiàries del servei poden sol·licitar entre menú normal, vegetarià o Halal, elaborats per nutricionistes i adaptats a les necessitats nutritives específiques prèvia prescripció mèdica. La regidora de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat Júlia Vigó afirma que “aquest nou servei permet arribar a més persones, sobretot a aquelles amb problemes de mobilitat que no podien desplaçar-se fins al menjador social a l’Hospital Sant Joan Baptista”.

Els menús segueixen el protocol Covid Safe i es transporten en furgonetes refrigerades de zero emissions. Els plats arriben en envasos individuals termosegellats, d’un sol ús, etiquetats per a la seva identificació i per conèixer els ingredients principals, el tipus de dieta i la data de caducitat. Les etiquetes incorporen també les instruccions de conservació dels aliments fins al seu consum.

Les persones interessades en sol·licitar el servei han d’adreçar-se als Serveis Socials de l’Ajuntament de Sitges, on disposen de la informació sobre el funcionament de programa, els requisits i la documentació necessària per al tràmit. Una vintena de persones han sol·licitat el servei que ha entrat en funcionament aquesta setmana.

Serveis Socials gestiona també el menjador social que serveix menús per menjar a l’Hospital Sant Joan Baptista o per endur. El servei ha distribuït 8.068 àpats el 2021, amb una mitjana de 18 persones al dia en el darrer semestre.

El departament municipal orienta a les persones interessades en sol·licitar el servei sobre quin es l’òptim (menjador, per endur o a domicili) i subvenciona els menús, segons la situació de cada persona. D’aquesta forma, poden estar totalment subvencionats o assolir un preu màxim de 6,17 euros si es consumeixen al menjador social o si es recullen, i de 7,59 euros si es tracta del servei a domicili.

 

Més Informació:

Serveis Socials

C/ Joan Maragall, 36. L’Escorxador

938949494 / serveissocials@sitges.cat

 

Fundació Privada Hospital Sant Joan Baptista

938940003 / recepcio@hospitaldesitges.cat