L’Assemblea Fundacional ha tingut lloc el 15 de desembre a la Sala d’actes del Prado, amb éxit de participació, amb l’aprovació del manifest fundacional, la identitat gràfica i la presentació de la proposta d’organització interna de la candidatura.

Per aquesta Assemblea Oberta i fundacional impulsada per la CUP de Sitges, Sitges en Comú, MES Sitges i persones a títol individual, s’ha portat a debat el manifest amb les línies ideològiques d’aquesta candidatura, amb la participació de vora una quarantena de sitgetanes i sitgetans.

Guanyem Sitges vol anar més enllà d’una coalició de partits i moviments polítics i pretenen ser un espai transversal on qualsevol sitgetana pugui participar-hi.

D’aquesta manera el manifest final recull la voluntat de la candidatura de Guanyem Sitges per treballar per la radicalitat democràtica, entesa com a plena participació i implicació ciutadana en l’acció política; a favor de l’economia social; en defensa de la igualtat i la cohesió social; a favor de que els serveis bàsics com l’aigua, la neteja, les llars d’infants o l’energia elèctrica es municipalitzin; en defensa del medi ambient i el territori del nostre municipi; per garantir una cultura lliure, diversa i popular comptant amb les associacions i entitats de la nostra vila; per unes polítiques d’habitatge públiques; per acabar amb la LGTBifòbia; per reivindicar-nos com a vila solidària; en contra de la discriminació per raons socials, de condició social, creença i origen; per convertir Sitges en una vila educadora i en defensa dels Drets Humans; per combatre frontalment el patriarcat; per construir un nou model urbanístic basat en la recuperació dels espais públics i fent de la vila un municipi accessible; a favor del dret d’autodeterminació i en contra de la repressió del Règim del 78; i a favor d’acabar amb les polítiques austericides que han malmès serveis bàsics com l’educació i la sanitat a la nostra vila.

Posteriorment a l’aprovació del manifest s’ha exposat la proposta organitzativa de la candidatura que s’aprovarà formalment a la següent assemblea un cop recollides i debatudes les esmenes que s’hi presentin. La intenció dels impulsors de Guanyem Sitges és que el funcionament sigui assembleari on hi participi qualsevol sitgetana que hagi signat el manifest i que haurà d’aprovar el Codi Ètic, el procés de Primàries, la llista Electoral i el Programa Electoral. Tanmateix s’aprovaran unes comissions i una coordinadora que s’encarregaran de la part més tècnica de la candidatura, com l’elaboració dels documents que s’hauran d’aprovar en Assemblea.

En relació a la llista electoral també s’ha exposat la voluntat de fer unes primàries. Actualment s’estan estudiant diferents fórmules i serà una comissió encarregada de presentar una proposta que l’Assemblea haurà de ratificar.

I per acabar, l’Assemblea ha portat a debat i aprovació la identitat gràfica de Guanyem Sitges. D’entre tres propostes, l’Assemblea n’ha escollit una que vol apartar-se de la línia típica que acostumen a presentar en l’àmbit polític: Una G en moviment centrífug (de dins cap a fora) i ascendent amb colors que simbolitzen els principis de la confluència: esquerres, república, radicalitat democràtica, ecologisme, feminisme… Una imatge fresca i diferent que acompanyarà la marca Guanyem Sitges.

La propera Assemblea tindrà lloc el dissabte 12 de gener. Guanyem Sitges fa una crida a tota la ciutadania a donar suport i participar en la candidatura signant el manifest que pot trobar-se al web www.guanyemsitges.cat.