Notícies

Proposta d’acord del grup municipal de Guanyem Sitges per una gestió amb interès públic de la llibreria que ha d’anar a l’antic Patronat

L’any 2020, va tenir lloc un procés participatiu impulsat per les regidories de Cultura i Participació Ciutadana de la corporació local, per definir els usos dels equipaments culturals de titularitat municipal del Mercat Vell, de l’Escorxador i de l’antic Patronat. Fruit d’aquest procés, es va considerar oportú que aquest equipament servís per impulsar les arts literàries, amb la posada en marxa d’una llibreria que donés resposta a la falta d’aquest tipus d’establiments al municipi per culpa, entre altres, de l’excessiu preu dels lloguers dels locals comercials del centre.

Proposta d’acord del grup municipal de Guanyem Sitges de suport a Palestina i condemna de les accions d’Israel

La situació a Gaza ja era insostenible abans d’aquest nou episodi de violència. Israel ha convertit Gaza en una presó des de fa 16 anys, amb el 97% d’aigua no potable, el 56% de la població vivint en extrema pobresa, un 64% d’atur juvenil, i el 80% depenent d’ajuda internacional. Aquesta ocupació ha creat una crisi humanitària que afecta cada aspecte de la vida quotidiana dels habitants de Gaza. A més, els darrers bombardejos contra la població civil i l’aplicació d’un setge que consisteix en el tall de subministres bàsics com ara aigua, llum, aliments o medicines no només agreugen la crisi humanitària sinó que poden constituir crims de genocidi.

(Opinió) Reeducar i educar en polítiques de Igualtat.

“En una societat desbordada i plena de violència masclista, és important tenir regidories dedicades a la Igualtat en l’entorn municipal”. La nostra representant per les properes eleccions municipals Lorena Lucas ens parla sobre el patiment perpetuant del sistema patriarcal.