El sistema d’educació pública de Sitges porta sobre la corda fluixa molt de temps. Com vam poder escoltar de mà del Consell Escolar Municipal al darrer ple municipal, les escoles públiques es troben en un punt límit que sembla apropar-se més al col·lapse que a qualsevol altra cosa.

El Consell va denunciar a l’Ajuntament la següent situació:

  • Múltiples grups desdoblats aquest curs i la predicció d’augment de cara al següent.
  • Risc d’afectació del funcionament pedagògic de les escoles a causa del desbordament.
  • Massificació de les aules amb un nombre d’alumnes exorbitats per cada docent.
  • Manca de serveis a causa de la massificació dels centres.

El moment és tan crític que tal com ens explicaven des del Consell, al pròxim curs, les escoles comptaran amb un total de 9 grups desdoblats en total, la qual cosa suposaria una escola d’una línia sencera repartida entre els centres.

La preocupació de les famílies és més que evident i justificada. Perilla la qualitat del sistema educatiu i perilla el dret de les famílies de poder educar als seus infants a Sitges, havent de buscar alternatives fora de la vila. Les solucions que se’ls hi ha donat no són decents ni justes tenint en compte la gran labor i importància del sistema educatiu.

És per això que hem demanat per instància a l’alcaldessa, com a presidenta de la corporació municipal, que convoqui de forma imminent la celebració d’un Ple extraordinari per tal que el govern municipal expliqui quines gestions està realitzant per trobar una solució ràpida i eficaç per a poder garantir, de cara al següent curs, una millora de la situació pels centres educatius públics.

Sitges, 7 de juny de 2024