El concert de Samantha Hudson, l’artista i icona queer, s’afegeix a la programació de La Pregonera 2022, l’agenda d’arts escèniques, música i exposicions de Sitges. Samantha Hudson actuarà el dissabte, 4 de juny, per presentar el seu disc ‘Liquidación Total’ als jardins d’El Retiro a les 22 h en el marc de l’Orgull LGTBIQ+. La  regidoria de Cultura de l’Ajuntament amb col·laboració de la Societat Recreativa El Retiro, l’associació LGTBIQ+ Colors Sitges Link i l’Hotel Me organitzen aquest concert.

Samantha Hudson és la diva no binària de la Generació Z; una artista inclassificable que utilitza tots els mitjans que té al seu abast –la música, la interpretació, les xarxes socials, on té més de 250.000 seguidors– per fer arribar al públic un discurs on l’humor conviu amb la reivindicació política i sexual.

‘Liquidación Total’ (Subterfuge, 2021), el seu segon disc d’estudi després de ‘Grandes Éxitos’, fusiona gèneres com el reggaeton, el pop i, fins i tot, el pasdoble, tal com demostra a ‘Por España, un dels temes més aclamats entre el públic, que compta amb prop d’un milió de reproduccions a YouTube, i en el qual presenta una sàtira de la iconografia més reaccionària del país.

Els espectacles de Samantha Hudson no són un concert a l’ús sinó més aviat un show eclèctic que barreja música amb stand-up comedy; un cabaret de “varietés” obscenes, construït amb l’objectiu d’incomodar i de travessar alegrement els límits de la correcció política. L’artista ha fet sold-outs per tot Espanya amb ‘Liquidación total’ i a mitjans de juny, després de passar per Sitges, presentarà el disc al gran públic dins de la programació del festival Sónar.

 

Posar una etiqueta a les cançons de Samantha Hudson és tan difícil com definir-la a ella: travesti, top-model, filantropa, mare de vocació, homosexual consolidada i reina dels baixos fons són algunes de les descripcions que ella mateixa s’atribueix.

 

El naixement d’una diva

D’on surt Samantha Hudson? L’estrella queer nacional, que ara mateix té 22 anys, explica que l’alter ego de Samantha Hudson va néixer quan, a l’assignatura de Cultura Audiovisual de Batxillerat, van proposar a l’alumnat fer un videoclip. Ella, que aleshores vivia a Mallorca i es deia Iván de la Nuez, va crear i interpretar el personatge que més tard es convertiria en Samantha Hudson, i va publicar a YouTube un vídeo que aviat es va fer viral. Actualment és tanta la seva popularitat, que l’artista compta amb un biopic a Filmin (‘Samantha Hudson, una historia de fe, sexo y electroqueer’) i amb un podcast propi produït per Netflix (‘Sigues ahí’) que va obtenir una menció especial a l’última edició dels Premios Onda.

 

Entrades a la venda

 Les entrades ja són a la venda i es poden adquirir a través de la pàgina web de Cultura Sitges.

 

Preus i Descomptes

  • Preu general: 20€
  • Venda anticipada : -15%
  • Carnet Blau : -40%
  • Carnet Jove (fins 25 anys) : -50%
  • Infants fins a 11 anys : -60%
  • Carnet Blau social : -100%

 

La Pregonera

La Pregonera va néixer l’any 2020 amb la intenció de consolidar a Sitges una proposta cultural estable, accessible i engrescadora per a tots els públics.

 

Orgull LGTBIQ+

L’Orgull LGTBIQ+ és la programació coordinada per part de la Regidoria de Drets Civils al voltant del 28j, en la qual s’inclou aquest concert, així com també la Sitges Pride i les activitats culturals i de reivindicació social a càrrec d’entitats, col·lectius i la pròpia regidoria.