L’Assemblea tindrà lloc el 15 de desembre a les 11h a la Sala d’actes del Prado i pretén aprovar el manifest fundacional i l’organització interna de la candidatura per a les Municipals de 2019.

L’Espai de Debat Municipalista és un espai de debat impulsat per la CUP de Sitges, Sitges en Comú i persones a títol individual que va ser creat per debatre propostes alternatives en polítiques municipalistes. Actualment i després de les bones sinèrgies, la voluntat de l’Espai és la de crear una candidatura d’esquerres, transformadora, municipalista i republicana per a les eleccions municipals de 2019 que vagi més enllà d’una coalició de partits i moviments polítics, i que pretenen ser un espai transversal on qualsevol sitgetana pugui participar-hi. Recentment, MES Sitges s’ha sumat també a aquesta iniciativa.

Guanyem Sitges ha de ser un espai que aglutini l’esquerra transformadora de Sitges amb voluntat de defensar les lluites i reivindicacions del carrer al Consistori i, anant més enllà, arribar a conformar una majoria rupturista amb les polítiques dutes fins ara al municipi i treballar des de l’esquerra per construir un Sitges lligat a les necessitats socials, econòmiques i polítiques de les sitgetanes.

Per aquesta Assemblea Oberta i fundacional es porta a debat el manifest amb les línies ideològiques d’aquesta candidatura i un protocol organitzatiu que pretén establir la forma d’organitzar-se de cara a les municipals i que sempre serà de forma assembleària. De fet aquesta assemblea fundacional és oberta a tota la ciutadania i en la mateixa convocatòria es podran esmenar els documents presentats per l’Espai de Debat Municipalista.

Un cop constituït Guanyem Sitges, el pròxim 15 de desembre a les 11h al Prado, s’iniciaran els processos per a convocar assemblees obertes i temàtiques que serveixin per elaborar el programa electoral de la candidatura i activar els mecanismes per aprovar un codi ètic i unes primàries per escollir la llista electoral.