Sitges serà la ciutat encarregada d’acollir la segona edició del festival itinerant de creació contemporània Límbic, organitzat per Òmnium Cultural, que se celebrarà els propers 5 i 6 de maig de 2023.

Després de l’èxit de la primera edició, on més de 22.000 persones van omplir els carrers de Terrassa, Òmnium reprèn la iniciativa i es conjura amb aquesta vila costanera del Garraf per impulsar, de nou, aquest esdeveniment que té la promoció de la cultura i l’ús social del català com a eix central. “Volem descentralitzar la cultura en català i apropar-la a tots els racons del país i, alhora, treballar colze a colze amb el teixit cultural local. Constatem l’èxit de la primera edició i seguirem vetllant per l’equilibri territorial de l’oferta cultural arreu del país”, explica el president d’Òmnium, Xavier Antich.

“Per a Sitges és un honor acollir aquest nou festival itinerant que permet donar a conèixer part de la indústria cultural del país als nostres carrers, places i equipaments”, assegura el regidor de Cultura  de l’Ajuntament de Sitges, Xavier Salmerón. “Gràcies a Òmnium Cultural, la vila recuperarà l’esperit de l’enyorat Festival de Teatre amb multitud d’activitats al carrer gratuïtes per facilitar l’accés a la cultura”, afegeix. “Volem que el Límbic sigui un referent de la creació artística contemporània emergent d’aquest país i, sobretot, volem apropar la cultura en català a la gent més jove. La cultura és un dret universal i, a través del Límbic, la difonem perquè tothom hi pugui tenir accés”, reivindica Xavier Antich.

Sota la direcció artística de la productora cultural La Sullivan, el festival Límbic tornarà a omplir carrers, parcs i places aquesta primavera, amb activitats per a tots els públics, totalment gratuïtes i amb els objectius intactes: descentralitzar i democratitzar la cultura en català, fer-la accessible i visible, i brindar oportunitats a la creació que es fa al territori. Tot i que la programació és per a tots els públics, està especialment pensada per al públic més jove.