Primàries per les Eleccions Municipals 2023

Les Primàries de Guanyem Sitges és un procés en el qual participen ciutadanes i ciutadans, persones de moviments socials, col·lectius organitzats, entitats i associacions i partits polítics amb l’objectiu de canviar i transformar la política de Sitges. La nostra raó de ser és, doncs, impulsar un canvi mitjançant el protagonisme del ciutadà, tot establint un procés obert a la participació ciutadana, que permet situar la democràcia en el centre de l’activitat política. En aquest procés, els i les participants a les Primàries de Guanyem Sitges expressen el seu desig de construir un procés que reuneixi les característiques expressades de cara a les eleccions municipals que se celebraran el 28 de maig de 2023. Aquesta candidatura triarà els seus integrants mitjançant un procés d’eleccions primàries obertes, en les quals hi pugui participar l’espectre més ampli possible de persones per seleccionar aquests candidats de manera personal i directa. 

Entre el 24 d’octubre i el 6 de novembre, totes aquelles persones signants del manifest, poden optar, si així ho desitgen, a presentar candidatura per formar part dels cinc primers llocs de la llista. El 10 de novembre es faran públics els candidats/es que participaran d’una votació telemàtica a càrrec de tots els censats entre el 19 i el 25 de novembre. També hi haurà dues jornades de votació presencial, una el 19 de novembre a la Plaça Catalunya, i la segona el 24 de novembre a l’Ateneu Popular de Sitges.

El dissabte 26 de novembre es donaran a conèixer els resultats de les votacions en una Assemblea decisòria, on els 5 candidats/es més votats hauran d’exposar en quin lloc de la llista volen optar en funció dels vots obtinguts. Finalment, l’Assemblea reunida i tenint en compte les preferències dels candidats i aplicant els criteris de gènere, triarà els candidats/es definitius, dels quals, el/la número u, optarà a l’alcaldia de Sitges.

ACTUALITZACIÓ 11/11/2022: L’Assemblea de Guanyem Sitges va decidir ampliar els terminis del Procés de Primàries. Podeu llegir la noticia aquí: https://guanyemsitges.cat/guanyem-sitges-amplia-els-terminis-del-proces-de-primaries/

El nou calendari és el següent:

Publicació de les candidatures: 6 de desembre
Votació telemàtica de candidatures: Del 10 al 16 de desembre

Votacions presencials:
– Dissabte 10 de desembre: Mercat dels dissabtes de 9 a 13h (Plaça Catalunya)
– Divendres 16 de desembre: Ateneu Popular (Carrer d’en Pau Barrabeig, 16)

Assemblees:
– Dilluns 12 de desembre a l’Ateneu: Presentació de candidatures
– Dissabte 17 de desembre al Miramar Centre Cultural: Escrutini i decisió final

El tancament del cens electoral tindrà lloc el diumenge 4 de desembre a les 23,59h