Manifest Guanyem Sitges

Vivim temps de canvis profunds i l’anhel per assolir una democràcia real que permeti la recuperació de drets i sobiranies és cada cop més intens a les places i carrers. Multitud de moviments i iniciatives ciutadanes han denunciat la regressió de drets socials i democràtics que patim i han evidenciat la incapacitat del sistema per donar resposta a les necessitats de la gent. Ha arribat l’hora de posar les institucions al servei de les majories i del benestar comú. Hem de començar per allò que coneixem de prop: l’àmbit municipal, la nostra vila.

Per això, creiem que hem d’obrir espais d’autoorganització ciutadana i ens consolidem com un espai polític de l’esquerra, transformadora, municipalista i republicana per a Sitges; un punt de trobada de diferents sensibilitats que aposta, decididament, per transformar Sitges. 

Som conscients, però, que només guanyant a les urnes i als carrers podrem transformar. Per això, fem una crida a tots els nostres veïns i veïnes a participar activament en aquest projecte perquè la vida torni a ser al centre de la política. Una vida que sigui plena i digna de ser viscuda.


Guanyem Sitges des de la radicalitat democràtica, entesa com la plena participació i implicació ciutadana en l’acció política. Retornem les institucions als i les sitgetanes per lluitar contra la corrupció i l’especulació, amb completa transparència institucional.

Guanyem Sitges perquè l’economia estigui al servei de les necessitats de les persones, exercint un control social, públic i democràtic d’aquesta. La prioritat ha de ser el foment de l’ocupació digne i el paper actiu del consistori com a creador de llocs de treball. Defensem un model econòmic sostenible que superi el model intensiu actual basat en el monocultiu del turisme i que aposti per l’economia social, solidària.

Guanyem Sitges per a defensar la igualtat i la cohesió social a la nostra vila. Apostem per una redistribució de la riquesa que permeti unes condicions de vida dignes a totes les sitgetanes i sitgetans.

Guanyem Sitges perquè cal que els serveis bàsics, com l’aigua, la neteja, l’educació o l’energia elèctrica, siguin gestionats de manera transparent, pública i social.

Guanyem Sitges per a defensar el medi ambient i el territori del nostre municipi, en contra de la desforestació i garantint la protecció i el respecte del medi que ens envolta i prioritzant-lo per sobre d’interessos econòmics.

Guanyem Sitges per garantir una cultura lliure, diversa i popular. Fem-ho de la mà de totes les associacions i entitats de la nostra vila.

Guanyem Sitges perquè no ens facin fora els abusius preus de l’habitatge, que impossibiliten desenvolupar projectes de vida amb continuïtat i estabilitat a la nostra vila.

Guanyem Sitges per acabar amb la LGTBIfòbia. Apostem per una societat inclusiva, diversa i plural, on tothom visqui lliurement la seva identitat sexual i de gènere.

Guanyem Sitges per reivindicar-nos com a vila solidària amb altres pobles, col·lectius i lluites, tant en l’àmbit local, nacional com global.

Guanyem Sitges per eliminar tota mena de discriminació per raons racials, de condició social, creença i origen. Reivindiquem-nos, també, com a vila d’acollida de persones refugiades i emblema de la convivència i la cohesió social entre persones diverses.

Guanyem Sitges per convertir-lo en una vila educadora i defensora dels Drets Humans, que promogui i garanteixi la salut pública en totes les seves dimensions: social, cultural, econòmica i mediambiental.

Guanyem Sitges per combatre frontalment el patriarcat. Construïm una societat lliure de violències masclistes i una vila segura per a totes. Convertim el feminisme en una línia política transversal i prioritària pel nostre municipi.

Guanyem Sitges per construir un nou model urbanístic basat en la dignificació de la vida a la vila i la recuperació dels espais públics. Fem un Sitges accessible per a totes les persones, on els sitgetans i sitgetanes puguin desenvolupar-se de forma segura, còmode i autònoma. Apostem per una mobilitat activa i sostenible.

Guanyem Sitges per un municipalisme que defensi el dret a l’autodeterminació per fer front a la repressió del Règim del 78 i que acabi amb la presència de presos i preses polítiques, exiliades i represaliades per motius polítics. Construïm Repúbliques plenament democràtiques, sorgides de processos constituents on es decideixi de manera participativa el sistema polític, econòmic i social.

Guanyem Sitges per acabar amb les polítiques austericides que han malmès serveis bàsics com l’educació i la sanitat a la nostra vila i han precaritzat les condicions laborals dels i les treballadores d’aquests i altres sectors.

Guanyem Sitges per construir l’alternativa que aturi el feixisme al nostre municipi i arreu. Combatrem qualsevol expressió que atenti contra els drets i llibertats. A Sitges mai tindrà cabuda l’autoritarisme antidemocràtic.

Guanyem Sitges per defensar tot el que acabem d’expressar, de manera transparent, participativa i assembleària, que sigui un exercici compartit de totes les persones que se senten identificades amb aquesta candidatura.


Fem una crida a la ciutadania i entitats de Sitges a què se sumin a aquest espai polític plural, transformador, rupturista i amb vocació de majories.

Entre totes, Guanyem Sitges!