La confluència de l’esquerra sitgetana on hi participen la CUP, Sitges en Comú, MES Moviment d’Esquerres i persones independents, ha decidit iniciar converses per materialitzar un Govern d’esquerres i municipalista i així posar fi a les alternances històriques de governs entre Convergencia (ara Junts per Sitges) i el PSC

Una quarantena de persones han assistit a l’assemblea que Guanyem Sitges havia convocat per ahir, dimecres 29 de maig, amb l’objectiu de valorar col·lectivament els resultats electorals obtinguts i debatre els propers passos a seguir per la candidatura de confluència. L’assemblea ha fet autocrítica per no haver assolit els objectius electorals desitjats. Malgrat això, la posada en marxa del projecte compartit que és Guanyem Sitges ha estat considerada molt positiva i cal seguir potenciant-lo.

La formació considera que les propostes programàtiques, els 1146 vots i el regidor i la regidora obtingudes s’han de posar en valor tot i participar amb una marca local pròpia i nova enmig d’un cicle electoral molt marcat per les diferents eleccions supramunicipals. Així doncs, la millor manera de materialitzar aquest potencial és situant aquesta força a disposició de la construcció d’un Govern transformador.

Per tot això, Guanyem Sitges comunica que obre un període de contactes per tal de poder articular una majoria política abans del proper 15 de juny. L’assemblea ha designat ja una comissió de contacte per tal de comprovar si es donen les condicions necessàries per poder arribar a un acord programàtic per a la conformació d’un govern que posi Sitges al centre des d’una òptica social, republicana, ecologista i feminista.

Finalment, Guanyem Sitges felicita a ERC per la seva victòria i emplaça a aquesta formació a iniciar els contactes que permetin formular la majoria política d’esquerres i municipalista superant l’anterior pacte JxS-ERC.

Sitges, a 30 de maig de 2019