El conflicte a Palestina ha provocat un gran nombre de víctimes i una deterioració de les condicions de vida per a moltes persones. Recentment, la violència s’ha intensificat, i és urgent prendre mesures. El govern d’Israel ha implementat polítiques colonials, d’apartheid i ocupació militar, desafiant el dret internacional i violant els drets humans del poble palestí. Això ha estat condemnat per organitzacions internacionals.

La comunitat internacional ha expressat preocupació repetidament, però les resolucions de les Nacions Unides no s’han complert. És necessari reconèixer la situació desigual i condemnar les accions d’Israel com a causa principal de la violència. La situació a Gaza és crítica, amb un setge que agreuja una crisi humanitària. És imperatiu posar fi als bombardejos i garantir l’accés a aliments, aigua i medicaments. Cal denunciar els constants crims d’Israel cap al poble palestí.

Des de l’any 2000, 2.287 infants palestins han estat assassinats. Per tot això, des de Guanyem Sitges, condemnem la violència contra la població civil i demanem l’aturada immediata dels bombardejos d’Israel a Gaza. Instem la comunitat internacional a actuar contra l’ocupació colonial i l’apartheid d’Israel. Donem suport a les organitzacions de drets humans i demanem a la UE que posi fi al bloqueig a Gaza. Reclamem la intervenció del govern espanyol per posar fi a la violència i ens comprometem a no contribuir a la situació dels territoris ocupats. Exigim el dret dels refugiats palestins i traslladem els acords a instàncies polítiques i a la ciutadania de Sitges.

Pots llegir la moció sencera AQUÍ!