Aquest dijous ha tingut lloc als Jardins d’El Retiro una trobada amb simpatitzants de Guanyem Sitges on s’ha donat tret de sortida al curs polític, l’últim d’aquesta legislatura, i que finalitzarà amb les eleccions municipals previstes a finals de maig de 2023.

Les regidores representants de la confluencia política a l’Ajuntament i membres del Govern Municipal; Júlia Vigó i Xavier Salmerón, han estat les encarregades de conduir la trobada i que ha servit també per fer un repàs de l’actualitat política de la vila, així com per presentar la revista ‘Sitges Orgullosa’.

La revista, que compta amb la col·laboració de la periodista Barbara Scuderi i d’Alba Gràcia, entre d’altres col·laboradores, fa un balanç i una projecció del Sitges que amb orgull volem viure-hi. Un Sitges que no expulsi ni grans ni joves per manca d’una política ferma d’habitatge assequible; un Sitges que tingui cura de les seves persones i també del seu medi natural. En definitiva, la revista explica les polítiques executades per Guanyem Sitges des de les eleccions de 2019 fent realitat polítiques de participació, d’habitatge, de cultura, de drets socials, civils i ambientals. Un pas de contingencia i necessitat per assolir un veritable Sitges orgullosa per la seva gent i amb la seva gent.

La publicació es pot consultar online i serà disribuida juntament amb el setmanari local de L’Eco de Sitges. També es podran trobar en les paradetes informatives que durant les properes setmanes Guanyem Sitges organitzarà en diferents barris de Sitges per copsar les demandes veïnals.

Propera parada: Assemblea Oberta

La trobada també ha servit per anunciar que es convocarà una Assemblea Oberta pel dijous 29 de setembre on es preveu aprovar una actualització del Manifest i Codi Ètic de Guanyem Sitges, així com el procés de primàries que haurà de decidir qui encapçalarà la llista electoral de les properes eleccions municipals.

Compromesos amb el Govern Municipal

Les regidores van manifestar la voluntat de treballar fins l’últim dia de la legislatura per fer complir el Pla d’Actuació Municipal 2019-23, i que durant els properes mesos es proudiran importants reptes com l’entrega de claus de la segona promoció d’HPO i els avenços en la tercera promoció; la finalització de les obres dels habitatges socials situats a les Cases dels Mestres; l’inici d’obres del Centre Cultural de l’Escorxador; l’aprovació del Pla Local de Joventut i el Pla Local de Mobilitat, entre altres accions.

 

Sitges, 15 de setembre de 2022